Anarhichas lupus

zeewolf-top

Een traktatie in de grilpan

Smaak:

De Zeewolf heeft een heel eigen smaak met veel bereidingswijzen.

Bereidingswijze:

Stoven, bakken, grillen en is heerlijk op de BBQ.

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:
533 kJ, 127 kCal, 3 g vet, 18 g eiwit.

Fileren:

Ja, de Zeewolf kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.

Verkrijgbaarheid:

De Zeewolf is bij ons bijne het hele jaar door verkrijgbaar.

Vangst gebieden van de Zeewolf:

De Zeewolf is een vis uit de familie van de Zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen. Hij leeft in de Noordelijke Atlantische Oceaan. Het leefgebied spreidt zich uit van Spitsbergen, Noorwegen, de Noordzee, Groot-Brittannië, IJsland tot aan Groenland. De (gewone) Zeewolf is langs de kusten van de Lage Landen zeer zeldzaam.

En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)

zeewolf-big

De Zeewolf is blauwgrijs van boven en groenbruin op de flanken, waarover donkere verticale banden lopen. De kop is fors, met een opvallend gebit. De Zeewolf is in het bezit van lange stevige tanden voor in de bek en stompe tanden achterin. Hij voedt zich met schelp- en schaaldieren waarbij de lange tanden worden gebruikt om de schaaldieren te pakken of uit te graven en de stompe tanden om ze te kraken tussen deze tanden en gehemelte. De tanden worden ieder jaar gewisseld, wat verder bij vissen ongebruikelijk is.

Ondanks zijn uiterlijk is het geen agressieve vis. Bij een lengte van 50 tot 60 cm wordt de vis geslachtsrijp. De zeewolf kan 160 centimeter lang worden en een gewicht van ruim 23 kilogram bereiken. De vis kan 22 jaar worden. De vis is vooral op rotsachtige bodems en soms op zand of modderbodems te vinden. De watertemperatuur waarin de vis leeft ligt tussen de -1 en 13 °C.

zeewolf-bottom