Salmo salar
Een traktatie op uw BBQ
Smaak:
Zeer smaakvol, vettig en half zacht is het vlees van de kweekzalm.
Bereidingswijze:
Stoven, bakken, grillen en is heerlijk op de BBQ.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
911 kJ, 217 kCal, 14 g vet, 19 g eiwit.
Fileren:
Ja, de Zalm kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.
Verkrijgbaarheid:
De de Zalm is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar.
Vangst gebieden van de Zalm:
Noordwestelijk deel Altantische Oceaan en de Noordzee.
En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)
Zalm (en forel) wordt vooral gebruikt als voedsel. In heel de wereld, dus ook in Nederland en België wordt Zalm gezien als een lekkernij. Gerookte Zalm wordt vaak gebruikt bij een buffet. Men kan Zalm eten op brood of een op toastje. Het vlees van verse Atlantische Zalm is dieproze en vast van structuur.
De hooggewaardeerde rode Zalm uit de Stille Oceaan heeft dieprood gekleurd vlees. De vis wordt in zijn geheel, in moten of in filets aangeboden. Ook het vlees van de Cohozalm wordt zeer gewaardeerd. In de gebruikelijke zalmblikjes zit roze Zalm, de algemeenste soort van de Pacifische Zalmen.
Gekweekte Zalm is alleen te herkennen bij complete vissen, omdat de vinnen beschadigd raken tijdens verblijf in de nettenkooien. Bij vergelijkende smaakproeven blijken mensen niet in staat gekweekte van wilde Zalm te onderscheiden.