Thunnus atlanticus – Blackfin Tuna (zwartvintonijn)

tonijn-kop

Een traktatie op uw BBQ

Smaak:

De tournedos van de zee wordt de Tonijn ook wel genoemd De textuur is stevig en heeft de kleur van vlees.

Bereidingswijze:

Stoven, bakken, grillen, frituren en is heerlijk op de BBQ.

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:
718 kJ, 171 Kcal, 8 g vet, 23 g eiwit.

Fileren:

Ja, Tonijn kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.

Verkrijgbaarheid:

Tonijn is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar.

Vangst gebieden van Tonijn:

Ze komen het gehele jaar voor in de Atlantische Oceaan, Grote Oceaan en de Middellandse Zee, in de lente en zomer trekken ze noordwaarts en komen dan soms in de Noordzee voor.

En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)

tonijn-big

Tonijn is een verzamelnaam voor enkele soorten oceaanvissen uit de familie der makrelen. In het bijzonder worden de soorten in het geslacht Thunnus tot de Tonijnen gerekend. Tonijnen zijn snelle zwemmers die snelheden kunnen bereiken van 75 km/u. Hun lichaam is dichtbij de staart erg slank, de staart is diep gevorkt, en er zijn twee rugvinnen.

Anders dan de meeste vissen, die wit vlees hebben, heeft de Tonijn roze vlees. Dit komt door het myoglobine in de spieren van de tonijn. Deze rode spieren geven de Tonijn een groot uithoudingsvermogen. Van sommige grotere tonijnsoorten, zoals de blauwvintonijn (bluefin), is de temperatuur van de lichaamskern hoger dan de watertemperatuur. Dit stelt hen in staat om in koelere wateren te leven dan andere vissoorten. Tonijnen voeden zich met haring, makreel, inktvis en zandspiering en kwallen.

patrolnet