Sebastes viviparus

roodbaars-kop

Een traktatie in uw oven

Smaak:

De Roodbaars is smakelijk en het vlees is matig vet.

Bereidingswijze:

Stoven, bakken grillen of gerookt.

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:
478 kJ, 114 kCal, 4 g vet, 18 g eiwit.

Fileren:

Ja, de Roodbaars kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.

Verkrijgbaarheid:

De Roodbaars is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar.

Vangst gebieden van Dorade:

Roodbaars is een zoutwatervis. De vis prefereert een diepwater- klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Grote Oceaan. De diepteverspreiding is 0 tot 825 m onder het wateroppervlak.

En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)

roodbaars-groot

De Roodbaars is een straalvinnige vis uit het geslacht Sebastes (orde schorpioenvisachtigen), die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische Oceaan. De volwassen Roodbaars is gemiddeld 45 cm, maar kan een lengte bereiken van 100 cm. De rugvin heeft 15 stekels en 14-16 vinstralen en de aarsvin heeft drie stekels en 8 – 9 vinstralen.

De Roodbaars is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit macrofauna en visjes. Ze kunnen maximaal 60 jaar oud worden. De Roodbaars is voor de beroepsvisserij van groot belang en ook voor de zeehengelsport. Langs de Nederlandse kust is het een zeldzame vis.

home-kaart