Scomber scombrus
Een traktatie op uw BBQ
Smaak:
Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur.
Bereidingswijze:
Stoven, bakken, grillen, frituren en is heerlijk op de BBQ. Makreel is vol van smaak en populair op een broodje, in een slade of op een toastje.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
818 kJ, 195 kCal, 12 g vet, 18 g eiwit
Fileren:
Ja, de Makreel kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.
Verkrijgbaarheid:
De Makreel is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar
Vangst gebieden van Makreel:
De vis komt voor in de Atlantische Oceaan, Noordzee, Oostzee, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee
Een Makreel wordt 30 tot 50 cm lang. De voorste rugvin heeft 11 tot 13 slanke stekeltjes, de staartvin is diep ingesneden. Tussen de rug- en staartvin en tussen de anaalvin en staartvin bevinden zich kleine vinnetjes. Het maximale geregistreerde gewicht is 3400 gram, de maximaal vermelde leeftijd is 17 jaar.
De Makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. In de zomer komen de vissen dicht bij de kust en trekken dan naar het noorden. In de winter bevinden ze zich in diepere wateren. Het voedsel bestaat uit kreeftachtigen en kleine vissen en wordt aan de wateroppervlakte gezocht. De paaiperiode loopt van mei tot juni.