Hippoglossus hippoglossus

heilbot-kop

Een traktatie op uw BBQ

Smaak:

Het vlees van de Heilbot stevig en smaakvol.

Bereidingswijze:

De Heilbot kan worden gebakken, gegrild, gestoomd, gerookt en klaargemaakt in de oven of barbecue

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:
462 kJ, 110 kCal, 3 g vet, 20 g eiwit

Fileren:

Ja, de Heilbot kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.

Verkrijgbaarheid:

De Heibot is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar.

Vangst gebieden van Heilbot:

De heilbot is een zoutwatervis die voorkomt van de Golf van Biskaje tot Spitsbergen op een diepte van 50 tot 2000 meter. Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel. Jonge dieren eten macrofauna (vooral schelpdieren en krabben), volwassen heilbotten zijn roofvissen die minder aan de zeebodem zijn gebonden. Hierdoor kan men grote heilbotten ook aantreffen in het open water tussen bodem en wateroppervlak.

De heilbot was voor de beroepsvisserij van groot belang. Door overbevissing in combinatie met de trage voortplanting is de Atlantische heilbot bedreigd en staat als zodanig op de internationale rode lijst van de IUCN. Tegenwoordig is de meeste verkochte soort heilbot dan ook de soort die voorkomt in de Noordelijke IJszee en het noorden van de Grote Oceaan, de Pacifische heilbot. De heilbot wordt nog wel door zeehengelsporters gevangen.

En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)

heilbot-groot

Heilbot is een langgerekte, dikvlezige platvis; hij heeft een puntige kop en een lange staart. De kleur van de rug van de Heilbot is groen-bruin tot zwart en zijn onderkant is wit. De heilbot wordt maximaal 3 meter lang.

katrol