forel-kop

Een traktatie op uw BBQ

Smaak:

Het vlees van de Regenboogforel is schelpachtig en zacht. Het vlees heeft een zoetige geur.

Bereidingswijze:

De forel kan worden gebakken, gegrild, gestoomd, gerookt en klaargemaakt in de oven of barbecue

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:
529 kJ, 126 kCal, 6 g vet, 18 g eiwit

Fileren:

Ja, de Regenboog forel kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.

Verkrijgbaarheid:

De Regenboog forel is bij ons heel het jaar door verkrijgbaar

Vangst gebieden van Regenboog forel:

Forel is een bekende zoetwatervis en komt in het wild nog sporadisch in beken in Noorwegen, Oostenrijk, de Ardennen en Italië voor. Het gaat dan om de beekforel. De forellen die we consumeren zijn gekweekt en worden ook wel regenboogforel genoemd. Deze wordt op grote schaal, vooral in Denemarken, gekweekt.

En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel) 

forel-groot

De naam ‘zalmforel’ is een fantasienaam en verwijst naar de roze kleur van het visvlees. Het vlees van een regenboogforel heeft van nature een roze kleur door de kleurstof astaxanthine. Deze stof verkrijgt de in het wild levende forel uit het voedsel van garnaaltjes en kreeftjes.

De regenboogforel heeft een zilverachtig-beige kleur. Hij is van de andere forelsoorten te onderscheiden door de oranje-roze tot rood-paarse streep die over de lengte van de flank loopt. Verder zijn op het hele lichaam, met uitzondering van de buik, zwarte stippen te zien. Maximale lengte is 115 cm.

ton