Chelidonichthys lucerna
Een traktatie op uw BBQ
Smaak:
Poon heeft een fijne smaak en is zoet-garnaalachtig.
Bereidingswijze:
Stoven, bakken, grillen, en is heerlijk op de BBQ.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
575 kJ, 137 kCal, 6 g vet, 20 g eiwit
Fileren:
Ja, de Rode Poon kunt u door ons laten fileren of laten schoonmaken.
Verkrijgbaarheid:
De Rode Poon is bij ons bijna het hele jaar door verkrijgbaar
Vangst gebieden van de Rode Poon:
De Rode Poon is een zoutwatervis van de Atlantische kusten van Afrika en West-Europa die leeft op een diepte van 20 tot 300 m onder het wateroppervlak. In het voorjaar trekken zij Het Kanaal binnen naar de zuidelijke Noordzee. Langse de kusten van de Lage Landen zijn ze dan algemeen, maar niet zo algemeen als de grauwe poon. Hun voedsel bestaat uit macrofauna en bodemvisjes.
En natuurlijk bij ons ! ! ! (zonder hengel)
De rug en bovenzijde van de Poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De Rode Poon wordt maximaal 40 cm lang. De volwassen Rode Poon (ook wel knor- of zeehaan genoemd) is gemiddeld 30 cm lang, maar kan maximaal 75 cm lang en 6 kg zwaar worden.
De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar. De vis heeft geen zichtbare zijlijn. De vis heeft twee rugvinnen, de eerste met 8 – 11 stekels, de tweede met 14 – 18 vinstralen. De aarsvin heeft 14 – 17 vinstralen. De vis is van boven lichtrood, naar onderen toe meer oranje tot wit.